-->

14 jul 2011

Recept: Zalmlasagne

In deze rubriek komen recepten die ik samen met mijn vader, Rob de Groot, gemaakt heb. Hij heeft 28 jaar als kok gewerkt in verschillende restaurants (van zeer eenvoudig tot zeer luxueus) zowel aan de warme als de koude kant. Ook heeft hij een opleiding brood en banket gevolgd en is hij in principe dus ook bakker. Van bonbons maken is hij ook niet vies, evenals vetbeelden. Een echte pro dus ;)

Gisteravond was ik bij hem te eten en hij had zalmlasagne gemaakt, dit smaakte zo ontzettend lekker dat ik het recept moest delen. Het staat garant voor meerdere keren opscheppen.

Men neme (4 personen):

  • 800gr. zalm;
  • zoveel lasagnavellen als  nodig;
  • 2 glazen witte wijn;
  • 2 glazen visboullion (kan ook water met boullionblokje zijn);
  • halve liter room;
  • 25gr. champignons;
  • halve oranje paprika;
  • parmazaanse kaas;
  • zoetzure koolsla, tomaat en een bakje kiemgroenten (garnering).
  1. Zalm met wijn en visboullion garen in een afgedekte schaal in de oven of op het fornuis. Als het gaar is afgieten door een zeef en kookvocht opvangen en bewaren voor de saus.
  2. Voor de saus gebruik je het kookvocht, de room, champignons (zeer fijn snijden) en de paprika (ook zeer fijn snijden). Van het geheel een licht gebonden saus maken. Als bindmiddel allesbinder of roux gebruiken. Saus op smaak brengen met zout en peper.
  3. Vervolgens bouw je het geheel op als een normale lasagne. Let op: wel de zalm verkruimelen. Afdekken met parmazaanse kaas
  4. Ongeveer 45 minuten in de over op 150 graden.
  5. Als de lasagne uit de oven komt, laat het 10 minuten rusten om af te koelen.
  6. Maak de borden op zoals je dat mooi vindt met de tomaat, koolsla en de kiemgroenten.
Smakelijk eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten