-->

31 jul 2011

30-day Challenge - Day 10

Discuss your first love and first kiss.
Mijn eerste echte liefde is mijn huidige vriend, ik ben een beetje een laatbloeier. Voor hem had ik wel een 'vriendje' van een maand en een paar losse flodders. Dat vriendje voor een maand was helemaal niks en daar was ik dus ook snel meer klaar.
Stephan is mijn eerste echte liefde en daarom zie ik zijn eerste kus ook als mijn eerste echte kus. Bij die kus voelde ik meer dan bij die andere ondanks dat deze snel op het perron werd gegeven. Eigenlijk was het niet zo heel speciaal maar de gevoelens die door me heen gingen waren dat wel.

De eerste kus, chronologisch gezien, werd mij ontfutseld door te zeggen 'welke kleur hadden je ogen ook alweer?' Ik antwoordde met 'blauw' en hij zei 'nee ik wil ze zien'. Toen werd ik vanuit het niets gekust. (dan te bedenken dat Stephan het heel lief vroeg). Er was verder niks romantisch aan, geen spanning of wat ook. Die hele relatie, voorzover je het een relatie kon noemen, was ook niks. Gevoelsmatig is die (zowel relatie als kus)  de eerste.

30 jul 2011

30-day Challenge - Day 9

You hope your future will be like.
Goh, deze lijkt wel erg op die van dag 2. Mijn toekomstbeeld is dus nog steeds hetzelfde: trouwen, kinderen, professor worden, rijk worden (niet alleen in materialistisch opzicht) en een grote boerderij met een paard. Ohja, en een BMW Mini :)

29 jul 2011

30-day Challenge - Day 8

A moment you felt most satisfied with your life.
Dat is even diep graven.... Ik denk dat dat was toen ik mijn VWO haalde. Ik had namelijk veel problemen met wiskunde en M&O. Dit komt omdat ik een verbaal-perfomale kloof heb: verbaal ben ik hoogbegaafd en performaal (rekenen, ruimetelijk inzicht etc) laagbegaafd. Natuurlijk is wiskunde dan een ware hel. Gelukkig ben ik in 1x geslaagd zonder her. Wel met een 5, maar ik studeer geschiedenis dus ik reken toch niet meer :)
Het moment dat ik hoorde dat ik geslaagd was, bracht zo'n opluchting teweeg: ik kon eindelijk gaan doen wat ik het allerliefste wilde, geschiedenis studeren. Nu doe ik dat en het bevalt meer dan prima.

Andere blije momenten waren de 10 voor mijn CAE (vlak na de examens, nooit geleerd  en geen tweetalig onderwijs gevolgd), de eerste date met mijn vriend, toen we hoorden dat we een huisje hadden.

28 jul 2011

Review: H2O+ Face Oasis hydrating treatment

Deze review is naar aanleiding van een tester die ik bij de ICI Paris kreeg.


Het merk
H2O+ is een Amerikaans verzorgingsmerk dat in 1989 werd opgericht door Cindy Melk. De werkende bestanddelen in de producten zijn afkomstig uit de zee, denk aan algen etc. De producten van H20+ moeten de huid herstellen, verzorgen, de weerstand verhogen en hydrateren. De geuren zijn neutraal waardoor de producten zowel voor mannen als voor vrouwen geschikt zijn. Ook is H2O+ milieubewust en dierproefvrij.


De verpakking
De verpakking van de tester is natuurlijk vrij simpel: gewoon een plastic tube met het product er in. Het product is blauw en er is gekozen voor doorzichtig plastic, hierdoor ziet het er leuk uit.

Het product
Dit product komt uit de Oasis lijn en is de dag-gel/masker. Er zitten onder andere zee-extracten van Wakame, zeesla en zeevenkel, vitamine A, C, E en provitamine B in. Het product zou de porieën niet moeten verstoppen en goed moeten hydrateren. Dit zou door het Sea Mineral Complex moeten komen. Dit product is op twee manieren te gebruiken: als een masker en als een dag-gel.

Productfoto van de site, hele potje
Mening
Je hebt heel weinig nodig om je gezicht in te smeren en het trekt heel snel in. Na het intrekken merk je meteen dat je huid zachter is geworden en het voelt niet trekkerig. Mijn moeder, met haar zeer droge huid, merkte het verschil nog sneller dan ik. Het maakt de beloftes dus wel waar. Het feit dat er geen geur aan zit vind ik wel een beetje jammer, ik vind het namelijk fijn om een zweempje te ruiken. Het voordeel van de geurloze producten is dat mannen het ook kunnen gebruiken.
Al met al ben ik er dus heel tevreden over en doordat het product erg zuinig is kon ik deze review op een tester baseren zonder het gevoel te hebben dat ik te weinig testmateriaal had.

H2O+ Face Oasis hydrating treatment is voor €38 bij de webshop te verkrijgen, er zit 50ml in een potje. Dit is de lijst van verkooppunten

30-day Challenge - Day 7

Your Zodiac sign and if it fits your personality.
Ik houd mezelf niet echt bezig met horoscopen (of horrorscopen zoals ik ze noem), ja ik lees het in de krant als ik in de trein zit, maar dat is het wel. Dus ik moest even zoeken wat de karakterkenmerken van de steenbok zijn.

De Steenbok is een rustig mens. Hij heeft een rustig, teruggetrokken en niet opdringerige manier van doen. In het volle voetlicht is hij niet op zijn gemak. Maar dat maakt hem nog lang niet bescheiden. Hij wil succes en dat tegen elke prijs. En ook een steigend en beter aanzien in de maatschappij. Met veel concentratie, geduld en uithoudingsvermogen streeft hij een zeker en blijvend succes na. Hij wil de zekerheid hebben, verzekerd te zijn, zijn gezin te onderhouden en iedereen een bepaalde levensstandaard te kunnen bieden. Zo wachten Steenbokken langer met een huwelijk dan andere sterrenbeelden. De Steenbok heeft de steiging en zijn doel voor ogen en doet daarvoor ook de nodige moeite. Net als bij de Stier is ook de Steenbok niet de snelste, maar daarvoor overtuigt hij met volharding. Hij wil zijn doel bereiken en bovendien zekerheid en stabiliteit.
Sommigen vinden de Steenbok koel en onbenaderbaar. Hij heeft alleen wat tijd nodig tot hij vertrouwen wint. Maar dat weerhoudt hem ook van verkeerde inschattingen en nadelen, waar de Steenbok niet goed raad mee weet. Ze hebben echter veel mensenkennis, je kunt hem zo snel niets voorspelen. Wie echter eenmaal zijn hart heeft veroverd, heeft een vriend die een leven lang trouw blijft.
Zo, en nu kijken of het bij me past. Het klopt dat ik niet zo in de spotlight hoef te staan maar ik ben zeker ambitieus en soms ook tegen elke prijs, hangt er vanaf hoe belangrijk ik het vind. Bescheiden ben ik daarentegen wel. Ja, ik ben wel iemand die veel zekerheid wil en soms ook nodig heeft, heel gestructureerd in mijn dagelijkse planning: zo en zo laat sta ik op en geen minuut later. Ik ben zeker wel terughoudend en zal niet meteen op mensen afstappen. Ook denk ik wel dat de laatste zin klopt: als ik iemand mag, ga ik ook helemaal voor diegene en is bijna niks me te gek.

Er is ook een hele specificatie voor de Steenbok als vrouw. Die zal ik er ook nog even bijzetten.
De Steenbok-vrouw lijkt wat onderkoeld en onbenaderbaar. Ze is omgeven door een aura van geheimen. Het is echter voorzichtigheid die haar zo stil lijken te maken. Ze behoort tot het element Aarde en houdt dus rekening met stabiliteit en houvast. De man van haar dromen moet een zeker inkomen hebben en bovendien betrouwbaar en volhardend zijn. Het beste passen Maagden of Stieren, die ook naar zekerheid streven. Ze letten echter ook op hun zelfstandigheid en dat ze in staat is zich goed te kunnen verzorgen. Steenbok-vrouwen worden vooral aangetrokken door leidinggevende, verantwoordingsbewuste posities met aanzien en roem. Hun uitgesproken doel is niet zelden een eigen zaak of een carrière als politicus. Hun aangeboren vlijt en geduld maken haar ook tot uitstekende ambtenaren of leraressen. Ze zijn ook de ideale moeder, die haar kinderen veel zekerheid en geborgenheid geeft. Ze moeten echter niet te bang zijn, haar kinderen worden anders onzeker en onzelfstandig. Modieus kunnen zich Steenbok-vrouwen goed kleden in donkere, aardgebonden kleuren. Donkerbruin, zwart, grijs en donkergroen staan haar uitgesproken goed. Heel goed staan haar de landhuis stijl, die met kleine elementen een verspeelde nuance creërt. Als geur staan haar bijzonder goed chyper geuren die haar een verfrissing geven.
Ook dit klopt wel, al kan ik dat over moederschap pas zeggen als ik kinderen heb.

Voor meer sterrenbeelden informatie klik hier.

27 jul 2011

30-day Challenge - Day 6

Write 30 interesting facts about yourself.
Goh, 30 interessante dingen over mijzelf... We gaan het proberen.

Ik :

  1. ben gek op geschiedenis
  2. ben een freelance vertaler (Nederlands naar Engels)
  3. had een 10 op mijn CAE (Cambridge Advanced English Certificate)
  4. ben kaasmeisje
  5. ben een doorzetter
  6. ben gek op groene thee
  7. ben een chocolade addict
  8. hou van shoppen maar heb een klein budget, dus het komt er vaak niet van
  9. ben gek op Barok of Rococo
  10. ben een enorme rommelkont
  11. ben vergeetachtig
  12. ben gek op kaartjes, kleine cadeautjes en meer van die dingen
  13. kan schieten met een handboog, pistool (vuursteenslot), musket en kanon
  14. heb 11 jaar paard gereden
  15. hou van hakken, ondanks dat ik 1.83m ben
  16. kan niet tegen warmte of koud (20 graden is perfect voor mij)
  17. vind terassjes pakken heel leuk
  18. ga graag uit eten
  19. hou van de Chinese, Spaanse, Ierse, Italiaanse, Marrokaanse en Argentijnse keuken
  20. vind koken zelf ook heel erg leuk
  21. vind schoenenpoetsen een leuke bezigheid
  22. ben een dromer
  23. koop elk jaar een agenda en gebruik 'm vervolgens nooit
  24. raak vaak de weg kwijt
  25. heb winkels als herkenningspunten in een stad
  26. loop het liefste op blote voeten
  27. kan absoluut niet tegen dingen die 'niet op het schema staan'
  28. hou van rozen, orchideën, violen en andere kleurrijke bloemen
  29. ben gek op klein fruit: druiven, bessen, kersen, aardbeien etc.
  30. lust graag watermeloen
  31. vind het heerlijk om middagen te tutten met make-upjes 
Zo, 31 (omdat ik op dreef was). Dit was een leuke vraag: het begin was wat lastig (ja wat is nu interessant aan mij?) maar uiteindelijk zijn er wel grappige en waarschijnlijk ook herkenbare dingen uitgekomen.

Wat zijn jullie leukste dingen aan jezelf?

26 jul 2011

30-day Challenge - Day 5

A time you thought about ending your own life.
Wow, heftige vraag. Gelukkig kan ik hier heel kort over zijn: daar heb ik nog nooit aan gedacht. Wel over doodgaan in het algemeen maar niet over zelfmoord plegen. Ik ben veels te blij met alles wat ik heb en ik vind mijn leven prima gaan.

25 jul 2011

30-day Challenge - Day 4

Your views on religion
Dit is voor mij net zo lastig als de vraag van gister. Gezien mijn 'leef en laat leven' instelling. Wel vind ik dat religie troost kan bieden aan mensen of het leven voor mensen een doel kan geven; en dat het ook zeker een goed medium is voor zulke zaken. Vroeger had het natuurlijk als doel dingen te verklaren, nu we in de moderne tijd het meeste verklaard hebben is dat doel een beetje weg: wel is het verklaren van donder vervangen door het verklaren van de ruimte en het ontstaan van de aarde.
Zelf geloof ik niet maar mijn moeder wel. Mijn moeder geloofd niet in naar de kerk gaan maar heeft haar eigen vorm: ze is er niet dagelijks mee bezig of dankt niet voor het eten maar het is voor haar meer een steuntje in de rug. Dit vind ik een fijne manier van geloven: ze valt er namelijk niemand mee lastig. Vroeger baden wij wel met het eten maar ik vond dat op een keer niet goed meer. Het voelde als hypocriet: wel bidden maar eigenlijk niet geloven. Nu houden we voor mijn moeder even stilte, als zij daar behoefte aan heeft (9 v/d 10x niet).

Ik geloof dus niet in God, waar ik wel in geloof is dat je geest na het overlijden naar de plek of gebeurtenis gaat waar je in je leven het meest gelukkig was. Daarom ben ik ook niet bang om dood te gaan. Wel zou ik het erg vinden voor mijn omgeving en het verdriet dat zij krijgen.

Fanatici vind ik 'slecht' in de zin van: alles waar je in doorslaat is slecht. Zowel Jehova's Getuigen als terroristen als vroegere heksenjagers, om maar iets te noemen. Ik snap dat je geloofd maar je moet mensen niet dwingen jouw gedachten of geloof aan te nemen. Dus: leef en laat leven ;)

Wat is jullie visie op religie?

24 jul 2011

30-day Challenge - Day 3

Your views on drugs and alcohol
Pfff, dat is een moeilijke! Ik ben meer een persoon van 'leef en laat leven'. Mij maakt het niet zoveel uit wat anderen doen en ik vind niet dat ik mij daar mee moet bemoeien, een keer iets ergens van zeggen kan maar als dat persoon dan niet wil luisteren... dan niet. Dus deze vraag in relatie tot anderen bekijken is dan ook moeilijk, zoniet een beetje onmogelijk voor mij. Ik kan wel zeggen dat het slecht is als je er in doorslaat, maar een beetje kan geen kwaad. Zelf zou ik nooit drugs gebruiken: ik heb er geen behoefte aan en ik loop er ook niet warm voor. Drinken doe ik zelden (dit omdat ik weinig lust en omdat ik er geen behoefte aan heb) dus doorslaan daarin gaat voor mij ook niet op. Grappig is dat ik van een vriendin ooit 'De cocktail bijbel' heb gekregen. Een boek met alle cocktails en hoe je die moet maken (gelukkig ook non-alcoholische) maar ik heb er tot nu toe nog niks mee gedaan, misschien komt dat als ik samenwoon.
Ik ben van mening dat iedereen moet doen wat hij/zij niet laten kan zolang dat persoon anderen er niet mee schaadt.

Een deel van mijn overvolle agenda is nu minder geworden (klussen zal ik vooral doen in de weekenden) dus ik kan weer wat meer artikelen schrijven. Verwacht er alleen niet 2 op een dag. Ook zullen er meer beauty gerelateerde artikelen verschijnen ;)

23 jul 2011

30-day Challenge: Day 2

Where you'd like to be in 10 years?
Als ik aan mezelf denk over tien jaar zie ik mezelf als toonaangevende academicus, met een gezin, in een grote woonboerderij, met een paard en getrouwd natuurlijk, het liefst wonend in Engeland. Ook zou ik graag zo rijk zijn dat ik niet op het geld hoef te letten. Dit zijn allemaal toekomstdromen maar ik probeer die wel waar te maken ;) Kort maar krachtig dus!

22 jul 2011

EOTD: Blue's & Brown





Gebruikte producten:

  • E.L.F. Eyelid Primer
  • Catrice Allroudn Concealer Palette
  • Catrice 040 Never Let Me Go
  • Claire's Cosmetics Eyeshadow Palette
  • Rimmel Lash Accelerator Mascara
  • Maybeline The Falsies Volum' Express Black Drama
  • Rimmel Stay Matte Pressed Powder (003)
  • E.L.F. Waterproof Eyeliner Pen (7303 Black)

30-day Challenge - Day 1

Discuss your relationship.
Gelukkig is deze vraag niet zo heel moeilijk. Ik zal van voor af aan beginnen. Mijn vriend, Stephan, en ik leerden elkaar kennen via een datingsite: hij stuurde mij een berichtje en na zijn profiel bekeken te hebben besloot ik te reageren. Ik vond hem meteen al knap en in de e-mailtjes was het heel gezellig: dezelfde interesses etc. Al snel gingen we chatten op hyves, toen was het nog een soort van hip, en dat werd al heel snel msn. De gesprekken op msn duurden uren, record was tot half 5 's nachts. Waar hadden jullie het dan over? Over van alles, we kenden elkaar immers nog niet. Na een week, ik weet het snel, ging hij op vakantie en ik zou een week later gaan: 3 weken minder tot geen contact dus. Dat leek mij niks en ik besloot toen hij al op vakantie in Zuid-Limburg was naar hem toe te reizen met de trein, 3.5u heen en 6u terug. Dat was onze eerste date. Toen ik hem zag werden alle cliches waar: vlam in de pan, liefde op het eerste (echte) gezicht etc. De date opzich was heel typisch: we zijn naar een kerk geweest en hebben uren in een boekenwinkel rondgesnuffeld en een terrasje natuurlijk.
Sinds toen hebben we verkering en dat is volgende week dinsdag al een jaar geleden. In de tussentijd is veel gebeurd: downs maar ook leuke dingen zoals het aanstaande samen wonen. Door Stephan ben ik ook aan re-enactment gaan doen en het is onwijs leuk! Hij is wat meer gaan lezen en samen leren we steeds meer van elkaar: ik ben een pietje precies die alles tot op de minuut gepland wil hebben, en hij ziet alles wel. Hierdoor word ik wat losser en hij preciezer. We vullen elkaar leuk aan en hebben het naar ons zin als we samen zijn.
Enige nadeel is wel dat ik in Hoorn woon en hij in Vlaardingen, maar binnenkort is dat ook opgelost :)

21 jul 2011

Foto's huis

Zo even snel de foto's, let niet op mij. Zoals jullie zien moet er een flinke pot verf overheen... die kleuren zijn totaal niet onze smaak!

Vooraanzicht met balkon aan de voorkant

Uitzicht

Woonkamer vanuit de slaapkamer genomen

Slaapkamer

Woonkamer vanaf het raam genomen

Hobby kamer

Hal (links keuken en ieniemini douche, rechts hobbykamer. Genomen vanuit de woonkamer)

Keuken


Keuken en halletje naar de grote hal

Huis & 30-day challenge

Hallo allemaal! 
Hett is al weer een paar dagen geleden dat ik voor het laatst iets gepost heb, nu komt dat omdat ik druk ben met vertaalopdrachten en met mijn vakantiebaantje. Toen ik net even pauze na kwam ik op deze blog uit My cherise. Zij heeft daar een artikel neergezet met de 30-day challenge, de vragen spraken mij aan en het is een goede manier om toch even een artikel te schrijven. Onder zie je de vragen staan. Morgen zal ik hiermee beginnen.

Nu even heel wat anders: ik en mijn vriend hebben een huis! Vanochtend was de bezichtiging en omdat de mensen die eerste op de lijst stonden niet kwamen opdagen kregen wij het! Vanavond krijgen jullie foto's te zien en ik zal jullie regelmatig up-daten over de vorderingen, zowel als in relatie tot klussen als de inrichting zelf. En natuurlijk het eindresultaat. Ik gok dat dan ook de eerste filmpjes zullen verschijnen. So stay tuned!

P.s. Over 2 weken zullen jullie ook wat sieraden te zien krijgen die ik onlangs heb aangeschaft (wacht nog op een paar hele leuke). O.a. van ApplepiepiecesOohlala en Het Sieradenkistje.


P.p.s. Excuus voor de achterlijk grote afbeelding maar anders was het niet goed te lezen!

20 jul 2011

Minder vaak bloggen

Helaas moet ik toegeven dat ik de komende tijd minder zal bloggen: dit om verschillende redenen maar de grootste is toch wel dat ik om kom in het werk. Dik slokt veel tijd op waardoor ik het niet red om twee posts op een dag online te krijgen. Wel zal ik mijn best doen om er in ieder geval 1 te plaatsen, verwacht dit dan in de avond omdat ik dan vrij ben.
Hopelijk heb ik vanavond dus weer een berichtje in elkaar geknutseld! :)

19 jul 2011

Muziek: Zomernummers & Celtic Woman concert

Toen ik vrijdag op weg was naar Frankrijk realiseerde ik me opeens dat muziek in de auto met een lange reis wel heel fijn is. Nu dacht ik dat het wel leuk was om jullie te laten weten van welke muziek ik nu blij word en misschien ontdekken jullie ook nieuwe artiesten.

Mijn muzieksmaak is niet consistent en een beetje out of the ordinary. Daar gaan we:
Paul Young - Love of a Common People
Deep Blue Something - Breakfast at Tiffany's
Cherona - Rigga Ding Dong Song
Celtic Woman - Coast of Galiçia
Aleshia Dixon - The Boy does Nothing
Andre Rieu - Funiculi Funicula
Bon Jovi - Livin' on a Prayer
Celtic Woman - Si Do Mhaimo I
Celtic Woman - Spanish Lady
The Corrs - Radio
Diane Birch - Ariel
Lisa Kelly - If you Believe
John Denver - Alaska and Me

En zo zijn er nog wel honderden die fijn zijn om te beluisteren en eigenlijk niet voor een seizoen zijn.



Ohja, een leuk nieuwtje voor de Celtic Woman fans: zij komen op 27 september in Utrecht. Kaarten zijn hier te bestellen.

18 jul 2011

Review: Toothy Tabs van Lush

Lush is met een nieuw reisproduct gekomen. Ik kwam dit te weten door een artikel op Beautylab.nl en was meteen nieuwschierig. Nu is het sowieso handig als je geen tubes die kunnen exploderen in je bagage hoeft mee te slepen maar gezien het feit dat je als je re-enact altijd super licht moet reizen, was dit wel heel handig.

De tabs zijn heel klein en er zitten 40 stuks in een doosje, wat ongeveer zo groot is als een luciferdoosje. Het systeem werkt ook zo: je schuift het bakje naar voren en door middel van een opening kan je er een tabje uitnemen. De bedoeling is, dat wanneer je kauwt het gaat schuimen (zo vervangt het je tandpasta) en dan hoef je alleen met een natte tandenborstel je tanden te poetsen.
De smaak van zeep en chemie is erg overheersend in dit product wat zorgde dat mijn vriend liever niet zijn tanden poetste en bij iemand anders tandpasta ging bietsen. Het schuimt wel heel goed en je tanden zien en voelen schoon aan, de zeep en chemische smaak ben je heel snel kwijt (als je tenminste alle korreltjes uitspuugt...).

Al met al zijn de Toothy Tabs dus heel handig als je licht wilt reizen.

Toothy Tabs zijn voor €3,75 verkrijgbaar bij Lush en de webshop van Lush (let wel hier betaal je €6,50 verzendkosten).

Review: Skinwonder Skin Repair Cream

Bij ons thuis zijn wij super tevreden met de Skinwonder Skin Repair Cream. Mijn moeder omdat haar huid erg droog is, mijn broertje omdat hij rood haar heeft en dus een lichte huid (zon en hij is geen goede combinatie, maar soms verbrand hij evengoed) en ik omdat ik wel eens vergeet te smeren. Deze creme helpt heel goed tegen verbranden en tegen alle irritaties van een gevoelige of droge huid.

De creme ruikt een beetje typisch, ik kan het  niet omschrijven, maar doet zeker zijn werk. Na een paar keer smeren ben je al bijna niet meer verbrand en als je dan nog 2 dagen door smeert vervel je ook niet. Door de sheabutter en panthenol blijft de natuurlijke vochtbalans van de huid behouden en Q10 en vitamine E zorgen dat de huid niet vroegtijdig ouder wordt.




Zoals je kan zien is de creme een dikke, ietwat vettige, substantie. Het smeert hierdoor moeilijk en je hebt er wat meer van nodig. Na gebruik voelt je huid direct zacht en gevoed aan. Kortom: een fijne creme met een typisch luchtje dat goed werkt tegen heftig verbranden. Pas wel op met de vette huid: niet te veel gebruiken!


Skinwonder Skin Repair Cream is verkrijgbaar bij Natuurwinkels en in webshops voor ongeveer €9,99.

17 jul 2011

Serie: Deadwood & Game of thrones

Dit keer twee series waar ik viavia van gehoord heb en die ik zeer goed vind.

De eerste is Deadwood is al een oudere serie (2004) en gaat over het mijnerskamp Deadwood tijdens de goldrush in Dakota. Deadwood is een wetteloos kamp waar het recht van de sterkste geldt. In de serie ga je mee in het proces van wetteloos kamp in indianengebied naar de transformatie van stadje in het territorium van Dakota. De serie is deels gebaseerd op fictieve karakters (zoals de hoer Trixie, die deels fictief is want er waren natuurlijk hoeren) en historische karakters zoals Al Swearengen of Wild Bill Hicok en Calamity Jane. Er zijn drie seizoenen. In het eerste seizoen leer je een sheriff, Seth Bullock, kennen die naar Deadwood verhuist om een ijzerwarenhandel te starten. Wanneer hij aankomt krijgt hij meteen ruzie met de machtigste man Al Swearengen. Ondertussen lopen meerdere verhaallijnen door elkaar die steeds meer verweven worden. De relatie tussen Bullock en Swearengen staat centraal in de hele serie en ontwikkeld zich van vijanden naar vrienden. In het tweede deel krijgt Swearengen een beroerte en moet rust houden waardoor hij veel van zijn macht kwijt raakt. Hierdoor komt Deadwood meer in handen van een medogenoze zakenman Hearst. In het laatste seizoen brandt de strijd tussen Swearengen & Bullock en Hearst los. Ik vond de serie erg goed, vooral de 'achter de schermen maffia praktijken'. Het gevloek en gescheld is niet van de lucht en de dingen die je het meest onthoudt zijn cocksucker en the many uses of the word fuck.

De tweede serie, Game of Thrones had ik aangeraden aan mijn vriend en uiteindelijk was hij degene die er verslingerd aan raakte, ik  moet nog beginnen maar de eerste aflevering was goed. Dit is een Amerikaanse middeleeuwse fantasy serie uit april 2011. Het plot is vrij simpel: de strijd om de Ijzeren troon (oppertroon) tussen de adellijke families van verschillende koninkrijken. Verder is er weinig over bekend, dat is waarschijnlijk omdat het heel recent is.
Aangezien ik alleen de eerste aflevering gezien heb en ik normaal gesproken niet zo gek ben op fantasy heb ik hier nog geen mening over. Het lijkt mij interessant en 'wel leuk' maar dat moet ik nog uitvinden.

Review: Only You Green Tea & Jasmine Body Scrub

Laatst was ik met een vriendin aan het shoppen in Hoorn en wij hebben daar al een tijdje een Ici Paris XL maar ik was nog nooit in die vestiging geweest. We besloten naar binnen te gaan en als eerste zagen we de Only You lijn met verzorgings- en badproducten.
In deze review gaan we de body scrub onder de loep nemen, uiterst links op de foto.

De scrub is lichtgroen, ruikt lekker fris naar groene thee en een vleugje jasmijn. Het scrubt mild wat ik persoonlijk fijn vind, anders ligt je hele huid open...
Wat ik wel vervelend vind is dat je veel van dit product nodig hebt om je hele lichaam mee te scrubben, al kan dat natuurlijk ook aan mij liggen want ik moet bijna altijd opnieuw pakken om mijn benen te kunnen doen. De scrubkorrels zijn bijna niet te zien, in tegenstelling tot de scrub van de Action (Byphasse), klik hier. Op de achterkant van de verpakking staat dat het je huid zachter maakt. Zelf heb ik daar niet veel van gemerkt, niet onder de douche en niet na het afdrogen. Dat kan ook aan mijn huid liggen maar zacht was het in ieder geval niet. Wel ruikt het heel lekker en die geur blijft ook zeker een tijd om je heen hangen waardoor je steeds een fris gevoel blijft hebben.

De Only You Green Tea & Jasmine Body Scrub is verkrijgbaar bij Ici Paris XL voor €4,95 (evenals de andere geurlijnen van Only You).

16 jul 2011

Review: Rituals Satin Longlasting Lipstick 7111

Deze lipstick van Rituals had ik vorig jaar gewonnen met een prijsvraag op Hyves en precies op mijn verjaardag (6 januari) viel hij op de mat, een heel leuk verjaardagcadeau dus. Nu vond ik het eerst eng om rode lipstick te dragen omdat het natuurlijk heel erg opvalt. Maar na een paar keer proberen vond ik het heel leuk, ik ben het steeds vaker gaan doen maar deze blijft echt mijn favoriet.

Zoals je ziet komt de lipstick in een mooie zwarte huls met een zilver randje. De minimalistische verpakking geeft het product een chique uitstraling. Je moet redelijk wat kracht zetten om de dop er af te halen, maar dat is alleen maar goed: dan weet je zeker dat het niet onverwachts open kan gaan.
De lipstick is van een donkerrode kleur, bijna tegen bruin aan. Het is een lekkere creamy lipstick en brengt makkelijk op. Het product blijft, zoals beloofd, heel lang zitten. Ik heb er hele dagen mee rond gelopen en zelfs een 4 gangen diner doorstaat het met vlag en wimpel. Ook hydrateerd de lipstick goed zodat je geen uitgedroogde lippen aan het einde van de dag hebt.

Nu willen jullie natuurlijk weten hoe het eruit ziet op je lippen.

Zoals je ziet is de kleur feller dan je zou verwachten als je de stick ziet.

De Rituals Satin Longlasting Lipstick is verkrijgbaar bij Rituals voor ongeveer €15,-

Film: Sherlock Holmes, A Game of Shadow

Zoals jullie al weten ben ik gek op lezen en vooral boeken uit de 19de eeuw. Sherlock Holmes kan hierin natuurlijk niet ontbreken. Nu kwam in 2009 een Sherlock film met Robert Downey Jr. en Jude Law uit. Daar ben ik naar toe geweest en ik vond het helemaal geweldig. Voor mede Sherlock Holmes liefhebbers is er nu goed nieuws: Sherlock Holmes, A Game of Shadow die in december dit jaar uitkomt!

Dit keer wordt de kroonprins van Oostenrijk dood gevonden en concludeerd Lestrade dat het zelfmoord was. Holmes komt er echter achter dat professor Moriarty hier achter zit. De sporen leiden naar een underground gentleman's club. Hier leren ze een zigeuner waarzegster kennen die diep in het mysterie verwikkeld is, zo diep dat zij het volgende slachtoffer is. Gezamelijk reizen ze Moriarty achterna wat hun door heel Europa voert. Ondertussen laat Moriarty een pad van dood en verderf achter en is hen steeds een stap voor.

Sherlock Holmes, A Game of Shadow december 2011 in de bioscoop.

15 jul 2011

Re-enactment: Weekend in Le Quesnoy

Vandaag vertrekken mijn vriend en ik naar Le Quesnoy voor een weekend re-enacten (eigenlijk zijn we al een paar uur onderweg en waarschijnlijk al aangekomen)! :) Le Quesnoy is een klein fort bij de Frans-Belgische grens. Vroeger verbleven er onder andere Margaretha van Bourgondië, Jacoba van Beieren en Karel V


Het programma ziet er interessant uit. Op zaterdag zullen er schermutselingen in het stadje zijn, manoeuvres, patrouilles en de bivak (opent om 09.30). Zondag is er weer om half 10 een opening en om half 4 is er een grotere veldslag om een bastion van het fort. Er zullen 300 deelnemers zijn vanuit heel Europa. Verder is het idee ontstaan om het 'bevolking vs. revolutionaire leger' scenario te spelen. Ik moet dus nog even kijken aan welke kant ik ingedeeld sta, gelukkig kan ik met mijn outfit aan beide kanten staan. Mijn vriend gaat foto's maken en ik mag dus met zijn musket de linie in. Mijn debuut als vivandière in de linie dus, heb er zin in!


Dit betekend dus dat ik weer een weekend zonder internet zit maar gelukkig staan er allemaal post voor jullie klaar. Vergeet dus niet te checken!


Fijn weekend allemaal!

Review: De Tuinen Aloë Vera Gel

Mijn moeder heeft last van een zeer droge en gevoelige huid en zij gebruikt met enige regelmaat de Aloë Vera gel van De Tuinen. Zij is hier heel tevreden mee omdat het goed voedt. Ik, zoals een goede dochter betaamt leen ook wel eens haar verzorgingsproducten. Natuurlijk moet ik hier mee opletten omdat ik een vette huid heb, maar met dit product heb ik geen problemen.

Zoals je kan zien is het een doorzichtige gel en De Tuinen claimt dat er 98% Aloë Vera in zit, dit kan ik natuurlijk niet nagaan, maar ik neem aan dat het klopt. De geur is een beetje muf en niet heel aangenaam. De gel verspreid makkelijk over je gezicht. Mijn gezicht wordt na gebruik wat ruwer en dat voelt niet prettig aan. Na een paar minuten is dat weg en is mijn gezicht juist heel glad en voelt fijn aan. Wat ik een zeer groot voordeel aan dit product vind is dat je maar heel weinig nodig hebt en dus heel lang met een potje kan doen.

Mijn moeder is ook nog in het bezit van het masker van deze lijn. Dat is ook een gelproduct en moet je, net als alle andere maskers 10-15 minuten laten zitten en dan afspoelen. Ook dat product is zeer fijn en zuinig in gebruik.

De Tuinen heeft een hele lijn met aloë vera producten van douchegels tot dag & nacht cremes tot maskers.


De Aloë Vera gel is verkrijgbaar bij De Tuinen voor €7,99 (50ml), het gelmasker is voor €13,79 (120 ml).

14 jul 2011

Opinie: moderne normen & waarden toepassen op historische gebeurtenissen?

Het beeld in kwestie
Even snel nog een post. Toen ik vanmiddag weer als kaasmeisje moest werken kwam mij ter ore dat men op de sokkel van het beeld van Jan Pietzersz. Coen op de Roode Steen een extra regel tekst wil plaatsen waarin wordt uitgelegd dat men niet achter zijn daden staat maar men het beeld niet durft weg te halen.
Voordat ik mijn mening ten gehore breng eerst een korte biografie over Jan Pietersz. Coen.

J-P Coen (1587-1629) werd geboren te Hoorn en was gouverneur-generaal van Java (Indonesië) van 1617 tot 1629. Hij regeerde met harde hand en heeft een aantal opstanden op brute wijze neergeslagen. Ook heeft hij er voor gezorgd dat de Nederlanden zich als dominante handelsmacht in Indonesië kon vestigen en de belangrijkste specerijen leveranciers in de wereld werden. Hierdoor werden de Nederlanden een wereldmacht en gingen zij een tijd tegemoet die bekend staat als de Gouden Eeuw. Coen maakte zich gehaat door zijn medogenloze handelen onder de Indiërs maar geliefd in de Nederlanden omdat hij zorgde dat er een stabiel en dus gunstig handelsklimaat in Nederlands-Indië ontstond. Hij heeft ook Batavia, huidige Jakarta, gesticht. Om het grof te stellen heeft hij met zijn bewind de Nederlanden rijk en machtig gemaakt.
Nu is er in zijn geboortestad Hoorn in de 19de eeuw een standbeeld opgericht, destijds was dat normaal want het nationalisme begon net op te komen en men wilde een gevoel van saamhorigheid creëren, daar hoort de beleving van een gezamenlijk verleden dus ook bij. Zulke beelden zie je in veel steden: altijd van personen die in het verleden van Nederland het land geholpen hebben groot te worden. Coen was één van deze personen.

Jan Pietersz. Coen
Ik hoorde vanavond dus dat de gemeente een extra zin op de sokkel wil zetten waarin duidelijk wordt dat zij het niet eens zijn met de daden van Coen maar dat zij het beeld niet willen of durven weg te halen. Persoonlijk vind ik dit, als geschiedenis student, een schoolvoorbeeld van 'moderne normen & waarden toepassen op gebeurtenissen in het verleden'. Bij ons is dit naast teleologisch (dat je eerst je conclusie klaar hebt en dan pas de bewijzen gaat zoeken) onderzoek een doodzonde. In het verleden had men namelijk andere normen en waarden en die zijn niet te vergelijken met die van de moderne tijd, of het heden. Men doet dit echter al eeuwen: kijk maar naar de Renaissance: men vond de middeleeuwen een donker en achterlijk tijdperk, dit denken wij nog steeds. Dit komt omdat de mensen uit de Renaissance vonden dat de culturele traditie gestopt was en dat zij het weer tot leven wekten. Dit is in zekere zin toepasbaar op deze situatie: de mensen die de extra regel willen toevoegen vinden Coens daden beestachtig die niet meer verëerd moet worden. Wat zij echter vergeten is dat men Coens daden niet vereerd maar de resultaten. Van Oldenbarneveld, de Ruijter, Willem II, Willem de Zwijger waren ook geen lieverdjes en die hebben ook misdaden begaan. In de moderne zin van het woord.... toen waren het namelijk geen misdaden of vertoon van beestachtig gedrag.

Wij leren dat we gebeurtenissen van vroeger in hun eigen licht moeten bekijken, ze in hun waarde laten. Dat doen we zowel met het glas wijn dat gister over het witte tafelkleed ging als met de kruistochten of Coens daden.

Maar nu jullie: vinden jullie dat normen en waarden van nu toegepast kunnen worden op het verleden? Of zijn jullie het met mij eens dat dat niet kan omdat men anders dacht.

EOTD met Catrice Rumble in the Jungle

De verpakking
De LE van Catrice, Papagena, ligt al een weekje in de winkel en is erg gewild. Nu heb ik in Hoorn geen grote Kruidvat en dus ook een zeer beperkte selectie Gosh, Catrice, NYC en Essence producten. Gelukkig woont mijn vriend in Vlaardingen, één van de weinige keren dat ik het kan waarderen, en daar hebben ze wel een onwijs grote Kruidvat. Behalve het voordeel van de gehele collectie budgetmerken, ziet deze kruidvat er ook minder als een magazijn uit wat het winkelplezier ook vergroot.

EOTD
Dichte ogen, ja ik houd mijn hoofd scheef ;)
Verder gebruik ik in deze EOTD:
  • Rimmel Lash Accelrator 
  • Maybeline The Falsies Black Drama Volum' Express Mascara
  • Rimmel Stay Matte Presses Powder (003)
  • E.L.F. Waterproof Eyeliner Pen
  • E.L.F. Eyelid Primer
Catrice Rumble in the Jungle is verkrijgbaar bij de Kruidvat voor €4,45.

Recept: Zalmlasagne

In deze rubriek komen recepten die ik samen met mijn vader, Rob de Groot, gemaakt heb. Hij heeft 28 jaar als kok gewerkt in verschillende restaurants (van zeer eenvoudig tot zeer luxueus) zowel aan de warme als de koude kant. Ook heeft hij een opleiding brood en banket gevolgd en is hij in principe dus ook bakker. Van bonbons maken is hij ook niet vies, evenals vetbeelden. Een echte pro dus ;)

Gisteravond was ik bij hem te eten en hij had zalmlasagne gemaakt, dit smaakte zo ontzettend lekker dat ik het recept moest delen. Het staat garant voor meerdere keren opscheppen.

Men neme (4 personen):

  • 800gr. zalm;
  • zoveel lasagnavellen als  nodig;
  • 2 glazen witte wijn;
  • 2 glazen visboullion (kan ook water met boullionblokje zijn);
  • halve liter room;
  • 25gr. champignons;
  • halve oranje paprika;
  • parmazaanse kaas;
  • zoetzure koolsla, tomaat en een bakje kiemgroenten (garnering).
  1. Zalm met wijn en visboullion garen in een afgedekte schaal in de oven of op het fornuis. Als het gaar is afgieten door een zeef en kookvocht opvangen en bewaren voor de saus.
  2. Voor de saus gebruik je het kookvocht, de room, champignons (zeer fijn snijden) en de paprika (ook zeer fijn snijden). Van het geheel een licht gebonden saus maken. Als bindmiddel allesbinder of roux gebruiken. Saus op smaak brengen met zout en peper.
  3. Vervolgens bouw je het geheel op als een normale lasagne. Let op: wel de zalm verkruimelen. Afdekken met parmazaanse kaas
  4. Ongeveer 45 minuten in de over op 150 graden.
  5. Als de lasagne uit de oven komt, laat het 10 minuten rusten om af te koelen.
  6. Maak de borden op zoals je dat mooi vindt met de tomaat, koolsla en de kiemgroenten.
Smakelijk eten!

13 jul 2011

Boek: Armadale van Wilkie Collins

In deze rubriek zal ik steeds een boek behandelen dat ik aan het lezen ben, of dat ik heel mooi vond. Deze keer Armadale (1866) van Wilkie Collins.

Wilkie Collins (1824-1889) is een Victoriaans schrijver en de eerste auteur die een crime novel schreef, hij wordt door literaire critici gezien als vader van het detective genre, samen met T. S. Elliot. Destijds werden de boeken van Collins echter aangeduid als sensation novels. Zijn boeken zorgden voor veel opschudding in de maatschappij en in bijna elk voorwoord maakt hij excuus voor het eventueel ongepast gedrag van de karakters. Andere bekende boeken van hem zijn: The Moonstone (1868), The Woman in White (1859) en No Name (1862), ik heb de eerste twee boeken ook in de kast staan die tevens ook zeer aan te raden zijn.

Armadale wordt aangeduid als een documentaire roman, dit omdat veel hoofdstukken alleen maar bestaan uit briefwisselingen en omdat alles op een documentaire-achtige manier verteld wordt door de 'alwetende verteller'. Het verhaal gaat over twee verre neven die allebei Allan Armadale heten, de vader van de één had lang geleden de vader van de ander vermoord. Deze moord is als een schaduw over de levens van de neven. Echter, de ene Allan, die als alias Ozias Midwinter heet, weet wel van dit geheim en probeert de andere Allen te beschermen. De neven zijn heel verschillend: zo is Ozias een lichtelijk depressief karakter die veel piekert en is Allen iemand die altijd op zijn gevoel afgaat. Er gaat aan het geheim een hele voorgeschiedenis af waardoor bepaalde plotwendingen duidelijk worden. Zo speelde er een voormalig dienstmeisje, Lydia Gwilt, een sleutelrol in deze voorgeschiedenis en heeft in het 'heden' van het verhaal haar zinnen gezet op Allen, die door onverwachte overlijdens in zijn familie een rijke erfgenaam is geworden. Zij is echter niet te vertrouwen en speelt een cruciale rol in het ongeluk van de beide neven. Wel weet Miss Gwilt het vertrouwen van Midwinter te krijgen en zo drijft zij de neven langzaam uit elkaar met fatale gevolgen. Ook is zij verslaafd aan opium.

Het boek leest, als je van de Victoriaanse schrijfstijl houdt, heel fijn weg. De schrijfstijl is ietwat 'zwaar' doordat er veel beschrijvingen zijn van de scenery en de gedachtegangen van de karakters. Zulke verhalen zijn vaak langzaam en komen rustig op gang, je moet het dus ook niet voor even tussendoor lezen maar er echt voor gaan zitten, en zijn vaak vrij 'donker': de locaties zijn wild (denk aan moerassen, heides, verlaten plekken) en donker, karakters hebben veel meegemaakt en dragen bijna altijd een heftig verleden met zich mee; het lot is onontkoombaar en de karakters ondergaan alles. Collins schrijft ook op deze langzame manier maar heeft meer dialogen in zijn verhalen en de beschrijvingen die hij heeft voegen echt wat toe, zijn boeken zijn wat luchtiger, dan bijvoorbeeld de Brontië zusjes (van Jane Eyre o.a.). De Victoriaanse romans kan ik altijd er waarderen omdat ik meer het gevoel heb echt met een karakter 'in contact' te komen dan met sommige moderne boeken.

Conclusie: Armadale, is net als de andere boeken van Collins heel fijn om te lezen.

Armadale is verkrijgbaar bij webwinkels als bol.com of een Engelstalige boekhandel (Waterstones bijvoorbeeld) voor €14,-.

Review: Onyx peeling maskerdoekjes & Byphasse gezichtsscrub

Ik had veel gelezen over de Action neusstrips (onder andere bij Beautygloss) en ik besloot die, samen met andere boodschapjes te gaan halen. Over de neusstrips geen review want andere bloggers hebben daar al veel over geschreven. Wel een review over gezichtsdoekjes van Onyx en de gezichtsscrub van Byphasse. De reden dat het gezichtsproducten zijn is omdat ik na een re-enactment weekend het fijn vind om mijn hele gezicht een extra reinigingsbeurt te geven en omdat mijn scrub op was.

De gezichtsdoekjes. Zoals je kan zien komen de doekjes in een plastic zakjesverpakking met een sticker sluiting. Wat ik persoonlijk een nadeel van een sticker sluiting vind is dat er snel lucht in de verpakking komt en er blijft snel viezigheid aan kleven. Verder belooft het product dat je huid zijdezacht en stralend wordt. Er zitten vitamins A, C en E in, evenals Aloë Vera. Ook is het product geschikt voor alle huidtypes. Het masker, of doekje, ziet er uit als de bekende 'snelle maskers' van Montagne Jeunesse, dit leg je op je gezicht, druk je aan en laat het intrekken voor ongeveer 10-15 minuten. Dan moet je, zoals bekend, de overgebleven lotion in masseren.
De geur van het doekje doet mij denken aan de vochtig toiletpapiervelletjes, wat ik dus associeer met een toilet... lijkt mij niet geheel de bedoeling. Het masker is niet doordrenkt met de lotion en het blijft moeilijk op het gezicht zitten. Er zat op mijn vingers uiteindelijk meer lotion dan op mijn gezicht.Ook is een tijdje na gebruik mijn huid nog vetter dan het al was en voelt het alsof mijn poriën dicht zitten. Al met al ben ik dus niet tevreden over deze maskerdoekjes.
De gezichtsdoekjes kosten €1.32 bij de Action en er zitten 8 stuks in de verpakking. 


Over de scrub ben ik veel meer te spreken! Het heeft een fijne substantie en scrubt mild. Ook dit product bevat vitamine E. Op de achterkant staat dat het dodehuidcellen en onzuiverheden verwijdert, zoals bijna iedere scrub dus. Het schuimt niet en ruikt zeer aangenaam en fris. Dit is zeker een aanrader, maar de echte test, na een re-enactment weekend, moet het nog doorstaan. Maandag horen jullie daar meer over!









De scrub is voor €2.39 verkrijgbaar bij de Action en er zit 150ml. in. 


Liefs,
Nathalie